Loading...
Merkregistratie

NIEUW! Merkregistratie bij SSIO-ONLINE
Voorkom kopieën, voorkom verwarring, Bescherm je merk!

Benelux merkregistratie

10 jaar geldig

Slechts €44,90 per jaar*

Volledig ontzorgd

Meer dan 20 jaar ervaring

Gebruik van ® symbool

Benelux merkregistratie

10 jaar geldig

Slechts €44,90 per jaar*

Volledig ontzorgd

Meer dan 20 jaar ervaring

Gebruik van ® symbool

Waarom merkregistratie?
Bescherm je naam als merk

Succesvol ondernemen begint met registreren! Een domeinnaam inschrijving of registreren creëert zelf geen merkrecht en geeft dus geen bescherming. Door je domeinnaam of bedrijfsnaam als merk vast te leggen in het Benelux Merkenregister heb je het allerbeste wapen in handen om op te treden tegen iedereen die zonder toestemming met jouw naam aan de haal gaat.

Merkregistratie van SSIO-ONLINE
Voorkom kopiëren van jouw merk

Het registreren van je naam als merk is nu eenvoudiger dan ooit. Geef aan dat je dit wilt en voor welke branche, wij doen de rest en zorgen voor een juridisch correcte merkinschrijving bij het BBIE. Voor een ongekend lage prijs bescherm jij direct je merk voor de komende tien jaar. Lukt de inschrijving niet (bijvoorbeeld omdat de gewenste merknaam te generiek is), dan ontvang jij je geld terug. No cure, no pay.

Meest gestelde vragen

Wat houdt een merkregistratie precies in?

Je merk wordt opgenomen in het officiële Benelux merkenregister en je ontvangt een registratiebewijs. Met een merkregistratie kun je stappen ondernemen tegen concurrenten die je merk misbruiken (bijv. namaak en piraterij). Je kunt het ® teken gebruiken. Dat wekt het vertrouwen van je klanten.

Wat zijn de kosten?

Eenmalig €449,- ex. btw (€543,29 incl. btw) voor een Benelux Merkregistratie met een inschrijving in 3 klassen. Deze heeft een geldigheid van 10 jaar. De kosten zijn inclusief een vooronderzoek om te bepalen of de inschrijving succesvol kan zijn. Mocht dit vooronderzoek een negatief advies opleveren, dan ontvang je de kosten voor de merkregistratie gewoon terug.

Betalen van merkregistratie

Met het invullen en verzenden van het aanvraagformulier plaats je een opdracht om je gewenste merknaam te registreren. Na de aanvraag ontvang je van ons een factuur voor deze dienst: eenmalig €449,- excl. btw (€543,29 incl. btw). Nadat de factuur is voldaan, zetten wij de merkregistratie in gang.

Waarom heb ik een merkregistratie nodig?

Een domeinnaam inschrijving zelf creëert geen merkrecht en dus geen bescherming. Door je naam als merk vast te leggen in het Benelux Merkenregister heb je het beste wapen in handen om op te treden tegen iedereen die zonder toestemming met jouw naam aan de haal gaat. Een praktijkvoorbeeld is dat je hierdoor kunt voorkomen dat mensen op jouw merknaam adverteren.

Hoe gaat merkregistratie in zijn werk?

Nadat je het aanmeldformulier hebt ontvangen en de factuur hebt voldaan, zetten wij de merkregistratie in gang. Dit begint met een vooronderzoek en een advies tot inschrijving. Vervolgens wordt de aanvraag voor de merkregistratie ingediend bij het BBIE. Ongeveer een maand later ontvang je een update of de registratie is geslaagd. Vervolgens is er nog een periode van 2 maanden waarin mensen bezwaar kunnen maken. In de praktijk duurt het gehele traject drie tot vijf maanden. Je wordt gedurende de hele periode op de hoogte gehouden over de vorderingen.

Voor wie is een merkregistratie bedoeld?

Voor iedereen die van plan is om commerciële activiteiten uit te gaan voeren onder een bepaalde bedrijfs-, product, en/of merknaam.

Is een KvK-inschrijving ook geldig als merkregistratie?

Zowel een Kamer van Koophandel inschrijving als een domeinnaam registratie geven geen bescherming aan de benaming; product- en bedrijfsnamen worden (juridisch) slechts beschermd middels een merkregistratie.

Kan na mijn merkregistratie de naam als domeinnaam nog steeds in andere landen geregistreerd worden?

Ja, dit kan. Door jouw merkregistratie kun je hier wel direct tegen optreden en verbieden dat de domeinnaam gebruikt wordt in jouw branche, binnen de Benelux!

Krijg ik de melding als mijn merk ergens als domeinnaam geregistreerd wordt?

Nee, hier ontvang je geen automatische melding van. Wel worden er door andere bedrijven services geleverd die dit voor je uit handen nemen.

Er bestaat al een merkregistratie in een andere branche. Kan ik dit merk in mijn eigen branche vastleggen?

Als jouw benaming al door iemand anders als merk is geregistreerd maar voor een geheel andere branche is dat (juridisch) geen probleem.

Mijn merk is in een ander land geregistreerd. Kan ik alsnog een Benelux merkregistratie doen?

Indien jouw benaming buiten de Benelux (bijvoorbeeld Duitsland) al door iemand anders als merk is geregistreerd, kan jij de benaming zonder problemen voor de Benelux als merk registreren en gebruiken.

Ik heb een merkregistratie, maar iemand anders gebruikt toch mijn naam. Wat kan ik nu doen?

Met een merkregistratie kan je iemand die jouw (product-/ bedrijfs)naam gebruikt, wettelijk aanschrijven en verder gebruik verbieden.

Mijn bedrijf is van naam veranderd of ik ga een andere branche betreden. Wordt mijn merkregistratie aangepast?

Nee, een bestaande merkregistratie kan niet worden aangepast. Bij (product-/ bedrijfs)naamswijziging dient ter bescherming de veranderde/nieuwe benaming opnieuw als merk geregistreerd te worden; hetzelfde geldt als je je in een andere branche gaat begeven (nieuwe merkregistratie voor de betreffende branche).

Bij registratie van merknaam + logo, wat wordt dan precies beschermd?

Zowel de naam als het logo worden dan beschermd.

“Gelukkig heb ik mijn naam laten registreren. Zo voorkwam ik dat mensen mij gingen kopiëren.”

Intellectuele Eigendom

Als je een product onder een bepaald merk op de markt hebt gebracht, wil je natuurlijk niet dat een ander onder dezelfde merknaam een soortgelijk product gaat verkopen. Iemand anders profiteert dan immers van de merkbekendheid die jij met veel inspanning, tijd en geld hebt opgebouwd. Om je merk veilig te stellen en te kunnen voorkomen dat anderen het gebruiken, is het verstandig je merk te registreren. Alleen met een registratie bij het BBIE kun je optreden tegen het gebruik van je merk door anderen.

Voorkom kopieën

Een sterk merk vertegenwoordigt een grote waarde op de markt. Iedereen kent McDonald’s, Sony of Mercedes-Benz. Ook zijn er merken die juist in een regio of stad heel bekend zijn. Uit marktonderzoek is bekend dat een merknaam op zich soms mensen al tot kopen aanzet. Andere bedrijven kunnen dus profiteren van jouw merknaam door deze te kopiëren en hun producten te verkopen onder jouw naam. Als je een merkregistratie hebt, kun je hiertegen optreden.

Nieuw en toch met jaren lang ervaring!
Kwaliteit en zekerheid waarborg

Merkregistratie van SSIO-ONLINE is nieuw. Inspelend op de vele vragen die we krijgen van onze klanten of hun domeinnaam eigenlijk wel beschermd is na registratie. De uitvoering van deze nieuwe dienst doen we met een solide partner die al meer dan 20 jaar ervaring heeft op het gebied van intellectuele eigendom. Zo zijn we er zeker van dat jouw merk niet alleen in vertrouwde, maar ook in goede handen is.

* Betreft een eenmalige facturatie van €449,- ex. btw (€543,29 incl. btw) voor een Benelux Merkregistratie in 3 klassen met een geldigheid van 10 jaar.